May 31, 2020
Setulus Janji
Posted by Aina Emir

Ilham dan Insyirah, dua beradik angkat yang membesar bersama bagai abang dan adik Tanpa diduga, ada rindu yang bertamu di hati mereka Dalam diam, masing masing menyimpan rasa Cinta, kasih dan rindu mereka bersatu menjadi tugu Namun, Ilham atau Insyirah tidak berani bersuara Bimbang kasih yang hadir, hanya bertepuk sebelah tangan Bertahun tahun mereka memendam rasa IIlham dan Insyirah, dua beradik angkat yang membesar bersama bagai abang dan adik Tanpa diduga, ada rindu yang bertamu di hati mereka Dalam diam, masing masing menyimpan rasa Cinta, kasih dan rindu mereka bersatu menjadi tugu Namun, Ilham atau Insyirah tidak berani bersuara Bimbang kasih yang hadir, hanya bertepuk sebelah tangan Bertahun tahun mereka memendam rasa Ilham hanya memandang dari jauh meleraikan resah Insyirah pula menyulam gelisah di tabir mimpi Mengapa tidak berterus terang Adakah mereka takut pada jawapan ya atau tidak sedangkan cinta harus dilafazkan dengan kata kata Dugaan datang bila Aiman berjaya mendekati impian Insyirah Ilham yang tersilap menduga, bertindak mengikat Juwita sebagai tunangannya Mereka berpura pura menerima orang lain sedangkan hati tidak benar benar rela Hanya bulan dan bintang yang setia mendengar rintihan mereka Cinta yang hampir terhumban, kembali marak menyala Keajaiban ALLAH, akhirnya menyatukan Ilham dan Insyirah sebagai suami isteri Begitulah setulus janji dua kekasih yang pernah terluka dan dilukai, agar pengalaman di masa silam dijadikan kenangan.

  • Title: Setulus Janji
  • Author: Aina Emir
  • ISBN: 9831241797
  • Page: 267
  • Format: Paperback
  • Setulus Janji Ilham dan Insyirah dua beradik angkat yang membesar bersama bagai abang dan adik Tanpa diduga ada rindu yang bertamu di hati mereka Dalam diam masing masing menyimpan rasa Cinta kasih dan rindu me

    Ririn

    2.75 bintangPenulis lama, bahasa dan susunannya tak perlu dipertikai. Indah dengan kesederhanaan dan kesopanannya.Tapiyangnya, tema sebegini tidak saya gemari. Sangat-sangat tidak gemar.Big misunderstanding. Misscommunication. Jump to conclusion Masalah dipendam sendiri dan tidak mahu dikongsi. Suami isteri bukan setakat teman tidur saja ya.Bila kali kedua Syira merajuk-kerana-salah sangka-akibat-membuat-kesimpulan-sendiri-tanpa-bertanya-Ilham-akan-kebenarannya, saya surrender. Terus lompat ke b [...]


    Nonieღserenity2bliss

    Overall, it was satisfying and romantic! Susah nak stop baca sebab drama dan masalah yang menimpa Ilham and Syira tak putus-putus and at the same time, they were being adorable with each other ;)Kisah yang bermula dengan percintaan segi tiga ini sebenarnya boleh dipendekkan saja because masalah dorang drpd awal sampai hujung ni disebabkan benda yang sama. Ilhan dan Syira cepat sangat syak wasangka, salah faham, dan overly judgmental, (view spoiler)[terutamanya selepas pemergian Aiman. (hide spoi [...]


    Gobokairina

    3.5*Tak salah rasanya aku letakkan buku ni di barisan buku evergreen yang-payah-nak-letak. Ditulis pula oleh penulis otai, memungkinkan ini antara novel yang senang diambil di rak untuk diulang baca.Orite. Ini kisah dua beradik yang menyukai gadis yang sama. Antara Ilham dan Aiman, yang mana sebenarnya raja dalam hati Insyirah?Ilham sudah lama memendam rasa. Perit rupanya jatuh hati pada adik angkat sendiri. Lebih perit bila sang adik pula yang dapat bergandingan dengan si dia pujaan hati. Ilham [...]


    Khairunnisa Ranam

    This book! This book! This book! I love watak Ilham so much that it made me wish I'm married to him. LOL! Ahaha! Ilham sooo romantic. Then again, perwatakan dia is a bit like me, if I may say so myself XD LOL! *self-proclaim* Seriously! I. LOVE. ILHAM FAISAL.♥ I ♥ L ♥ O ♥ V ♥ E ♥ I ♥ L ♥ H ♥ A ♥ M ♥ F ♥ A ♥ I ♥ S ♥ A ♥ L ♥ ! ♥


    Plainqoma

    cerita tentang perjalanan kehidupan Insyirah dari kecil, hingga dewasa dan akhirnya berkeluarga. i reread this book again n again. memang x bosan. semuanya sgt best. pengalaman hidup di luar negara, kehidupan selepas bergelar janda. happy ending never gets old. this is recommended!!!


    Rinn Ramli

    Terbitan Alaf 21 Sdn. bhdSetulus Janji by Aina EmirRM 18.00464 muka suratBuku ni suggested by Yam, one of the earliest book i ever read. cerita ni tak boring, kita boleh baca berterus terusan, tak leh berenti kena habiskan kalau tak nanti nak buat keja lain tak jadi pulakrba sedikit ttg citer ni kisah adik beradik Ilham dan Aiman yg sama2 menaruh hati pada Insyirah, adik angkat mereka. Insyirah mulanya rapat dgn Aiman tapi seolah olah ada menyimpan perasaan kepada Ilham yg semakin renggang dgnny [...]


    Nurashikin

    suke sanga baca novel niterima kasih aina emir sebab buat saya tersenyum baca novel ini.


    Faten

    Setulus Janji


    Zaryn Iddin

    ini adalah novel terbaik dari novelis aina emirwatak ilham sangat2 buat saya teruja untuk mengulang membaca


    FaslinaSaidi

    Penulis novel Aina Emir, mengisahkan percintaan yang romantik antara dua hati dan banyak menceritakan keadaan diluar negara


    Ellysha Samad

    Hanya bulan dan bintang yang setiaSetulus janjimu


    Wan Suraya Nadia

    Best sgt2.



    • Unlimited [Graphic Novels Book] ☆ Setulus Janji - by Aina Emir ✓
      267 Aina Emir
    • thumbnail Title: Unlimited [Graphic Novels Book] ☆ Setulus Janji - by Aina Emir ✓
      Posted by:Aina Emir
      Published :2019-03-21T02:56:42+00:00